İzleyiciler

29 Kasım 2013 Cuma

KIYMALI POĞAÇA

Normalde pastahane poğaçası diye verilen bu tarifde kızımcım içine kıyma koydu sırf kardeşi kıymalı istediği için....Soğanı kavurup rendelenmiş patatesle kıymayı kavurdu...Baharat da ekledi ...
Malzemeler:
  • 1 su bardağı yogurt (200 ml)
  • 1 paket (1 yemek kasigi) ınstant kuru maya (oda sıcaklığında yaş mayada olabilir.)
  • 1 paket tereyagi (2 stick) oda sıcaklığında.
  • 1 su bardağı sıvı yag (200 ml)
  • 1 pk. kabartma tozu,  hem maya hem kabartma tozu demeyiniz. evet ikiside var.
  • 1 tatlı kaşıgı seker
  •  1 tatlı kaşıgı tuz
  •  2 yumurta beyazı (sarısını üzerine sürüyorum)
  • 5- 6 su bardağı un. (Yumusak bir hamur elde edecek derecede un miktarini ununuzun kalitesine gore azaltip cogaltabilirsiniz)

Hamuru fırının üst gözünde sadece ışığını yakarak 50 dakika dinlendirdik...

Yapilisi

Once sıvıları karistiralim, mayayi da küçük bir cay bardaginda  ilik su ve seker ile cözdürüp mayalandiralim, sonra karisima dökelim, sıvılardan olusan bulamacin icine un ilavesi yapalim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder