İzleyiciler

1 Ocak 2014 Çarşamba

KIRMA BÖREĞİ

KIRMA BÖREĞİ
Göçmenlere ait bir tarifmiş ...http://www.nefisyemektarifleri.com/kirma-boregi/ tarifi bu siteden almıştım..Malzemeler kolay bulunabilir cinsten ve yapılışı da çok kolay ...Sonuç da iç açıcı ve iştah açıcı...
  • 5 Adet yufka
  • Peynir maydanoz baharatlı iç hazırlıyoruz...Asıl tarifde lorla yapılmış ama oğlum sevmediğinden ben peynirli iç hazırladım
  • 2 yumurta
  • Yarım kg Yoğurt
  • Bir çaybardağı kadar sıvı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
  • Tuz
Yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıyoruz. Yufkayı tezgaha açıp yarısına bu sosu sürüyoruz ve diğer yarısını üzerine kapatıp ıslatıp, yeniden açıyoruz. Bu şekilde yufkanın her tarafı aynı şekilde soslanmış oluyor.
HAZIRLADIĞIMIZ PEYNİRLİ İÇİ  yarısına serpiştiriyoruz. Yine yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. D şekline geliyor yani.
Karşılıklı kenarlarından büzüştürüyoruz
4′er parmak kalınlığında kesip, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Ölçerek keselim ki hepsi aynı boyutta gözüksün, koparırken parçalanmasın.
Tüm yufkayı aynı şekil hazırlayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Kalan sosun içine tuz ve yağ ekliyoruz. Bu sosu da tepsideki yufkaların üzerine döküp aralarına da girecek şekilde kaşıkla güzelce yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Servis yaparken kesmeye bile gerek yok, tepsiden çıkarması da çok kolay.

HAZIRLADIĞIMIZ PEYNİRLİ İÇİ  yarısına serpiştiriyoruz. Yine yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. D şekline geliyor yani.

Karşılıklı kenarlarından büzüştürüyoruz
4′er parmak kalınlığında kesip, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Ölçerek keselim ki hepsi aynı boyutta gözüksün, koparırken parçalanmasın.
Tüm yufkayı aynı şekil hazırlayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Kalan sosun içine tuz ve yağ ekliyoruz. Bu sosu da tepsideki yufkaların üzerine döküp aralarına da girecek şekilde kaşıkla güzelce yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Servis yaparken kesmeye bile gerek yok, tepsiden çıkarması da çok kolay.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder