İzleyiciler

11 Şubat 2014 Salı

TAZE FASULYENİN KURUSUNUN KAVURMASI


Eskiden yaz mevsiminden taze fasulyeleri kışa hazırlık olsun diye kuruturlardı annelerimiz nenelerimiz..Konserve bilinmezdi buzluğa koyma sistemi de yoktu zaten imkanlar gereği..Bolca kurutulur , kışın da tüketilirdi...Şimdilerde buzluktan çıkarıp mevsimindeki gibi yiyebiliyoruz ama kurutulup sıcak suda haşlanıp kavrulan fasulyenin lezzetini bilenler bilir ...Bugün börttürürkenki kokuyu bile özlediğimi farkettim.Anacığımın eline sağlık bu lezzetten bizi mahrum etmediği için ...

 Kaynayan suda bir müddet haşlanıyor..Bizim Gediz deyimiyle börttürülüyor.
 Yağda kavrulan soğan ve sarımsağa konserve domateslerle fasulyeler eklenip bir müddet daha pişirilip afiyetle yeniyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder