Görünüş olarak benim yaptığım karışık turşuya benziyor ama sirkesi daha az arkadaşım Sümray Gökalp Tan' ın turşusunun ...Teşekkür ederek onun tarifini de paylaşmak istedim....Bu turşunun suyunun tarifini kursta almış...Yaza kadar bozulmuyormuş...Yaniii garantili bir tarif diyebiliriz...
TARİFİ : havuç,salatalık,sivri biber,lahana,saksı biber,kırmızı yağ biber,sarımsak hepsini küçük küçük doğradım harmanladım.
.Bidona yerleştirdim.
.Öncesinde en alta nohut attım bir avuç..
Suyu 5 lt çeşme suyu,
2 su bardağı turşuluk tuz,
1 su bardağı sirke,
1 çay bardağı toz şeker,
1 yemek kaşığı limon tuzu..
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder