İzleyiciler

27 Aralık 2013 Cuma

FIRINDA EBEM USULÜ PEKMEZLİ BÜTÜN KABAK

Kabak tatlısı hepimizin sevdiği tatlılardandır...Ama bu şekilde pişirildiğini Hacer Akaslan kardeşimiz Almanyadan Gedize gittiğinde annesiyle babası konuşurken ilk defa duyunca ; analık babalık işte içlerine sinmemiş ve kızları için eski usul pişirmişler ...Aslında içine şeker de ilave edilmediğinden çok daha sağlıklı, görünüm açısından da oldukça ilginç ..


                                   Kabagin disini iyice yikayip, üstunden icine temizlemek icin kapak acilir.cekirdekleri ve lifleri cikartiliır
                                                        İcine cay bardagi kadar pekmez dokülür....Gezdirilir iyice içinde..
                                                     Tekrar kestigimiz kapagini hamurla yapistirıp .ekmek firinina verilir

                                   İki saat fırında kalınca pişiyor...

                          Tekrardan pekmez döküp afiyetle yenir...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder