İzleyiciler

5 Mart 2014 Çarşamba

İRMİK TOPLARI




MALZEMELER
3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
Üzeri için:

50 Gr hindistan ceviziCeviz

Hazırlanışı:

Tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Koyu kıvama gelince altını kapatın. Piştikten sonra ara sıra karıştırarak soğutun.

Soğuyunca bir poşet toz krem şantiyi kaşık ile karıştırarak muhallebiye yedirin. Yanınıza bir kase su alın. 

Muhallebi karışımından elinizle toplar yaparak hindistan cevizine bulayın. (Elinizi arada su ile ıslatabilirsiniz.) Tabağa yerleştirin , diger renkleride hindistan cevizine biraz nesguik karisdirdırıp kahveli , digerlerine de  biskuviyi rondodan cekip bisküvili yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder