İzleyiciler

18 Nisan 2014 Cuma

ANACIĞIMDAN KONSANTRE VİŞNE SUYU...GEDİZ DEYİMİYLE ŞURUP...AMA BU BAŞKA ŞURUP

 Gediz'de vişne zamanında reçelin dışında yapılır ve uzun zaman meyve suyu içme şansına sahip olunur...Eskiden hazır meyve suları yokken nenelerimiz kafayı çalıştırmışlar yine ...Sulandırarak kullanılıyor ...Şurup derler bizde ...hastalıkla ilgisi olmayan şurup bu şurup....Gedizde vişne çok olduğundan sadece vişneden yapılanını biliyorum ben ..Buzdolabinda sakladığımdan hala şimdi vişne suyu içebiliyoruz hem de katkısız ...Tam olarak nasıl yapıldığını anacığımdan öğrenerek ekleyeceğim ..Ama reçel gibi yapılıp tanelerinin alındığını düşünüyorum ...
YAPILIŞI ;Vişnenin suyu konur,kaynatılır.İyice yumuşayınca stilden süzülür.Süzülen vişne suyuna şeker konup tekrar kaynatılır,limonla kestirilir.Miktarlar vişnesine göre ayarlanır.Tarif ablacımdan ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder