İzleyiciler

13 Kasım 2013 Çarşamba

SODALI MAYALI POĞAÇA

KIZIMCIĞIMIN ELİNDEN POĞAÇA

Uzun zamandan beri ders çalıştığından mutfağa sadece karnını doyurmak için giren kızım; boş kalınca aşçılığa merak sardı...Hem de öyle kolay işlere değil zor olanlarını tercih ediyor yapmak için...Sodalı mayalı poğaça yaptı ; kızımızın elinden yedik ailecek..Hepimizden de tam puan aldı...

Malzemeler
1 küp yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ (ben zeytinyagi kullandim)
1 şişe soda (oda sıcaklığında)
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un

İç malzemesi için:
Siyah zeytin ezmesi; kekik ve pul biber eklenmiş,
Haşlanıp ezilmiş patates; pul biber, karabiber ve tuz eklenmiş,
Maydanoz ve beyaz peynir karışımı


Hazırlanması:
Derin bir yoğurma kabının içine ılık sütü ve şekeri koyup yaş mayayı eritin.
Üzerine sıvıyağ, soda, tuz ve un koyup yoğurun, gerektikçe un eklemeye devam ederek elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini streç filmle örtün, 50 derece ısıtılmış fırına alıp 45 dk kadar mayalandırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın, ortasına dilediğiniz iç malzemeyi koyup yuvarlak şekilde kapatın.
Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsilerine dizin. Tepside de tekrar kabarıncaya kadar bekletin.
Poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz susam ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Güzelce kızarınca alın, ılıdıktan sonra temiz bir mutfak beziyle
sararak servise kadar bekletebilirsiniz.
Resim yazısı ekle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder