İzleyiciler

2 Şubat 2014 Pazar

ISLAK KURABİYE

Bizler tek tip şekerli ve üzeri yumurta sarısı sürülmüş ; şekil verilmiş hali bizim için çok kıymetli olan anne kurabiyeleriyle büyümüş bir nesiliz...Abur cubur yoktu bizim zamanımızda ...Hala anacığımın kurabiyesindeki lezzeti başka şeylerde bulamam...Fakülte yıllarında annemin kurabiyeleriyle öğün geçirdiğim çok olmuştur ..Şimdilerde çeşit çok ...Bu kurabiye kakaolu ve şerbetle ıslatıldığından çocukların ve gençlerin hoşuna giden bir lezzet ...Bizim evdekiler beğendi :)
MALZEMELER:
3 yemek kaşığı kakao
125 gram margarin ya da tereyağı ( ben tereyağı kullandım)
1 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti İçin:

3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın, soğutun. Soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve 1 saat dolapta bekletin.Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.200 dereceli önceden ısınmış fırında kurbiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar pişirin ve fırından alın.
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin. (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor,


NOT:Bu şerbet iki ölçü kurabiyeye yetiyor hanımlar,bir ölçü Kurabiye malzemesinden yaklaşık 20 adet Kurabiye çıkıyor...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder